Свързани новини

19.10.2009 09:26

Великобритания се възстановява трудно от кризата

Видян 1319 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Възстановяването на Великобритания от рецесията ще е бавно и болезнено, като ръстът през 2010 г. няма да достигне 1%, информира БГНЕС.


Възстановяването ще бъде продължително и няма да е равномерно, смятат анализаторите на влиятелния Independent Treasury Economic Model (ITEM) клуб. Според тях излизането от рецесията ще бъде затруднено от световната икономическа несигурност, увеличаването на данъците и ограниченията върху кредита. "Прогнозите за следващите 12 месеца със сигурност изглеждат по-добри, отколкото миналата година", смята професор Питър Спенсър, главен икономист на ITEM клуб. "Но ще е трудно, особено щом правителството започне да се оттегля". Прогнозата се появи преди съобщаването на официалните данни за периода юли-септември, които се очаква да покажат, че най-тежката британска рецесия от десетилетия е приключила. Тя започна през второто тримесечие на 2008 г. "Изминахме дълъг път от това време миналата година", заяви Спенсър. "Но докато потребителите изплащат дългове, а данъчната политика неизбежно се затяга, трудно е да видим сериозен потенциал за устойчиво възстановяване във вътрешното търсене". Според икономиста, за устойчиво възстановяване е необходимо световната търговия да се възстанови, а "все още няма признаци това да се случва".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог