02.02.2010 17:35

Загуба от 2 млн. лв. грози Областната управа на Пловдив

Видян 1276 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Областната управа на Пловдив е застрашена да бъде осъдена за близо 2 млн. лева по дело, образувано по нейна жалба, оплака се вчера губернаторът Иван Тотев. Пред Дарик той обясни, че става дума за съдебното производство, стартирало през 2007 година по искане на изпълнителния директор на Международния панаир Пловдив. То е по изземване на държавен имот - Палата № 20, правно основание са собственост от страна на Федерацията на научно-техническите съюзи в България и в частност на пловдивската й организация.


Още тогава на федерацията е предоставена възможност да удостовери правото на собственост, но документите, които е представила, са оставени без уважение от Областна администрация и съответно е внесена жалба в Пловдивски административен съд. Магистратите се произнасят в полза на жалбоподателя и имотът е предаден на Пловдивския панаир. И около три месеца по-късно той е физически ликвидиран. Решението на предната съдебна инстанция е отменено от Върховен административен съд след последвала жалба от Научно-техническата федерация.


Областната управа се е възползвала от правото си и е обжалвала това постановление. Делото е насрочено за 15 февруари отново в Пловдивския административен съд.


Прогнозите на Иван Тотев не са оптимистични. Той изрази сериозни опасения, че Областната администрация ще загуби делото и ще трябва да изплати на Научно-техническата федерация обезщетение в размер на 1 713 000 лева плюс разходите по съдебното производство.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец