В събота реактивен самолет C919 на авиокомпания China Eastern Airlines (CEA) извърши първия си търговски чартърен полет в чужбина, като осигури двупосочна услуга между Шанхай и Хонконг.

Свързани новини

10.06.2024 10:25

Китайският самолет C919 извършва първия си търговски чартърен полет в чужбина

Видян 879 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В събота реактивен самолет C919 на авиокомпания China Eastern Airlines (CEA) извърши първия си търговски чартърен полет в чужбина, като осигури двупосочна услуга между Шанхай и Хонконг.

В събота сутринта самолетът излетя от международното летище на Хонконг до международното летище на Шанхай Hongqiao и превози повече от 100 млади таланти от Хонконг.

Шестият реактивен самолет C919 се присъедини към флота на CEA във вторник, което показва ускоряване на търговската експлоатация на китайския голям пътнически самолет. Това се случи една година след осъществяването на първия търговски полет на C919. Със самостоятелно разработения си магистрален реактивен самолет Китай се стреми да си осигури дял от световния пазар на гражданска авиация, който понастоящем се доминира от Boeing и Airbus.

През последната година на търговска експлоатация самолетът C919 изпълняваше полети по три маршрута от Шанхай: от международното летище Hongqiao до международното летище Chengdu Tianfu в провинция Съчуан, от Hongqiao до международното летище Beijing Daxing и от Hongqiao до международното летище Xi'an Xianyang в провинция Shaanxi.

Към понеделник петте реактивни самолета C919 на CEA са извършили повече от 2100 полета, натрупали са над 6000 летателни часа и са превозили близо 300 000 пътници през първата година на търговска експлоатация. С доставката на още самолети C919 се очаква до края на тази година флотът на CEA да нарасне до 10 самолета C919.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак