Свързани новини

31.05.2009 15:27

Митинг поиска Полша да върне Николета

Видян 1775 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стотици граждани се събраха пред полското посолство вчера в подкрепа на Тодор Василев, чиито деца трябваше да бъдат отнети и предадени на майката, живееща в Полша. Както е известно, след като беше употребена сила, 8-годишната Николета беше изтръгната със сила от бащата, живеещ в Асеновград, а 7-годишният Павел успя да се изплъзне в суматохата и сега е в неизвестност. Присъстващите пред посолството поискаха момичето да бъде върнато в България, за да бъде уважено желанието му да живее с татко си.


„Детето ми е в Полша и от кадрите, които видях по полската телевизия, разбрах, че то не е в семейното ни жилище там, явно чужди хора се грижат за него вместо майка му“, заяви за 19` бащата на Николета. Той потвърди, че тя е напуснала страната ни без необходимите документи, тъй като те били у него. Междувременно правосъдният министър Меглена Тачева каза, че законите трябва да се спазват, затова решението на съда децата да бъдат върнати на майката трябвало да бъде изпълнено. Участниците в митинга обаче се питаха защо полицаите трябваше да бият Тодор Василев пред децата му и как може институциите да не се съобразят с волята на децата да живеят с баща си.


Стана ясно, че майката на министъра по европейските въпроси Гергана Паси е била лекарка на Николета и Павел. Според нея за децата са се полагали необходимите грижи и те се чувствали добре. Наши депутати вече отправиха искане до главния прокурор да назначи цялостна проверка по случая.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион

Абсолютно безстрашно днес ще се противопоставяте на нормите

Абсолютно безстрашно днес ще се противопоставяте на