Американски официални лица неведнъж са изтъквали Турция като потенциален център за избягване на санкции, като някои западни служители изразяват загриженост относно твърденията за търговия между турски фирми и санкционирани руски субекти.

Свързани новини

04.03.2024 07:42

САЩ заплашва турски предприятия заради търговията с Русия

Видян 20329 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турските предприятия рискуват да им бъде забранено да извършват валутни операции, ако продължат да търгуват с Русия, съобщи информационното издание Aydinlik.

По нареждане на американските власти турските банки вече не обработват търговски плащания от Русия, с изключение на тези за храни, а сега са изправени пред заплахата да им бъде прекратен валутният суап, ако не прекратят отношенията си с руските си партньори.

В отделен доклад по-рано тази седмица Айдънлик разкри, че американски служители са посетили някои турски компании и финансови институции и са заплашили да ги санкционират заради търговските отношения с Русия.

По-рано този месец много турски банки започнаха да закриват корпоративни сметки на руски фирми и да затягат политиката за физически лица в светлината на заплахата от вторични санкции от страна на САЩ.


Според някои съобщения в медиите турските финансови институции вече са прекъснали връзките си и са преустановили обработката на плащания с почти всички руски банки, за да избегнат риска от санкции.

Възникналите проблеми с плащанията идват, след като през декември президентът на САЩ Джо Байдън подписа указ, позволяващ налагането на вторични санкции на чуждестранни банки, заподозрени в подкрепа на Русия.

Американски официални лица неведнъж са изтъквали Турция като потенциален център за избягване на санкции, като някои западни служители изразяват загриженост относно твърденията за търговия между турски фирми и санкционирани руски субекти.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в началото на февруари, че руските власти са наясно със ситуацията и потвърди, че се водят преговори, като обвини "безпрецедентния, явен и агресивен натиск на САЩ върху Турция и турските компании".


 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60 000 души се събраха на концерта на Ед ...

реклама

към тв програма тв програма

НОВА 01 септември 22:30ч.

Бен-Хур

Режисьор: Тимур Бекмамбетов
В ролите: Джак Хюстън, Морган Фрийман, Тоби Кибъл

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева