Звездата на френското кино Жерар Депардийо е арестуван, за да бъде изслушан по две жалби за сексуално посегателство.

Свързани новини

29.04.2024 16:40

Жерар Депардийо е арестуван във Франция

Видян 495 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Звездата на френското кино Жерар Депардийо е арестуван, за да бъде изслушан по две жалби за сексуално посегателство. Те са подадени от две жени, съобщи АФП, като се позова на източник от разследването.



75-годишният актьор вече е обвинен в изнасилване. По новите случаи се съобщава за два различни епизода от две различни години. Първата жалба е за сексуално посегателство по време на снимките на филма "Магът и сиамците" през 2015 г. Втората жалба е свързана със снимките на филма "Зелени жалузи" от 2022 г. Депардийо отрича обвиненията и твърди, че е невинен.



Срещу него има няколко аналогични жалби. Една от последните е на испанската журналистка Рут Баса. Според нея, инцидентът станал по времето, когато е била на 23 години и е взимала интервю от Депардийо.



Световноизвестният актьор е играл в близо 200 филма. Сред най-известните са "Сирано дьо Бержерак", "Астерикс и Обеликс против Цезар", "Жан дьо Флорет".



Носител е на приза за най-добра мъжка роля на фестивала в Кан и на две премии "Сезар", националната филмова награда на Франция.



През 2013 г. получава руско гражданство, което сам е поискал. През декември миналата година се повдигна въпросът за лишаването му от Ордена на Почетния легион. Съветът на Ордена ще реши дали това да стане предвид жалбите за сексуални посегателства срещу актьора.



В негова защита се обявиха 50 културни деятели във Франция. В писмо да вестник "Фигаро" те се изказаха против нападките срещу Депардийо и посочиха презумпцията за невинност. Актрисите Катрин Деньов и Карол Буке и певицата и бивша първа дама Карла Бруни многократно се изказаха в подкрепа на Депардийо.



От своя страна президентът Еманюел Макрон посочи, че счита за недопустимо лишаването на звездата от Ордена на Почетния легион въз основа на публикации в медиите. Жерар Депардийо получи учредения от Наполеон орден през 1996 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Почти цял ден ще си имате работа с други хора

Почти цял ден ще си имате работа с други хора и трудно