Путин обеща да използва правомощията си като държавен глава, за да гарантира, че всички руски граждани, които са доказали своята лоялност и са показали "най-добрите си човешки и професионални качества", ще получат водещи позиции в публичната администрация, икономиката и други сфери.

Свързани новини

07.05.2024 14:08

Западът трябва да вземе решение: Путин

Видян 687 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От Запада зависи да реши дали иска да започне диалог с Русия или да преследва безкрайна агресия в опит да попречи на развитието на страната, заяви президентът Владимир Путин по време на речта си при встъпването си в длъжност във вторник.



Обръщението на Путин дойде, след като той официално положи клетва за пети мандат като руски лидер. Церемонията се състоя в Големия дворец в Кремъл и на нея присъстваха десетки високопоставени лица, включително висши служители от парламента и конституционния съд.



Коментирайки бъдещето на Русия и нейните отношения с други нации, Путин подчерта, че "ние не отказваме диалог със западните държави. Изборът е техен: дали възнамеряват да продължат да се опитват да ограничат развитието на Русия, да продължат политиката на агресия и безмилостен натиск, която преследват от години, или да търсят път към сътрудничество и мир".


Това сътрудничество трябва да включва дискусии по въпросите на сигурността и стратегическата стабилност, според руския президент. Всички преговори обаче трябва да се провеждат с взаимно уважение при равни условия и без "арогантност, самонадеяност и лична изключителност", настоя Путин.



"Заедно с нашите партньори в евразийската интеграция и други центрове за суверенно развитие ще продължим да работим за формирането на многополюсен световен ред и равна и неделима система за сигурност", каза Путин. В същото време Русия ще се стреми да остане самодостатъчна и конкурентоспособна, добави той.



Путин също така подчерта, че е важно да се помни "трагичната цена на вътрешните сътресения и катаклизми". За да се гарантира нейното единство и независимост, държавността и обществено-политическата система на Русия трябва да бъдат гъвкави и устойчиви на всякакви предизвикателства и заплахи, настоя президентът.


Президентът каза още, че обществото се е променило през последните години и е започнало да цени "надеждността, взаимната отговорност, искреността, благоприличието, благородството и смелостта".



Путин обеща да използва правомощията си като държавен глава, за да гарантира, че всички руски граждани, които са доказали своята лоялност и са показали "най-добрите си човешки и професионални качества", ще получат водещи позиции в публичната администрация, икономиката и други сфери.


 Снимка: Ройтерс






 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог