28.05.2024 14:12

Ще работя за създаването на нови 7 технологични училища в различни региони на България: Фандъкова

Видян 660 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


По време на първата среща на Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ дългогодишният кмет на София и кандидат за народен представител госпожа Йорданка Фандъкова сподели, че ще се бори за
Създаването на 7 технологични училища в различни региони на страната.

„Това ще са средни училища, в които се изучават компютърно програмиране, иновации и изкуствен интелект. Това е необходимата стъпка за отваряне на образованието към професиите на бъдещето.“, категорична е Фандъкова и добавя, че това е критично важна задача, която трябва да реализираме в следващите 4 години. Аз лично ще работя за това.

Този ангажимент бе поет пред Доброслав Димитров, председател на Управителния съвет на БАСКОМ и бизнесите, които той представлява, заедно с Рая Назарян, Ева Майдел, Владимир Данаилов и Осман Ислямов.

„Технологичните училища ще бъдат създадени по модела на ТУЕС и технологичното училище в Бургас. STEM-кабинетите във всяко училище са важни, за да могат всички ученици да усвояват необходимите умения по наука, технологии, инженерство и математика. Технологичните средни училища, до които имат достъп ученици от цялата страна, са следващата стъпка за обучение на млади хора не само като ползващи технологиите, а като тези, които в следващите години ще създават нови продукти.“ пише в публикация във Фейсбук още кандидатът за народен представител в 25 МИР-София.

„България може да бъде един от центровете, които създават новите технологични решения. Затова са нужни инвестиции в децата ни още сега, защото огромният потенциал на България са децата и младите хора. В започналото световно технологично състезание, както казва Добри, има само победители и няма второ място. Ние имаме капацитет да бъдем сред победители като нация, но трябва да си свършим работата. А това означава инвестиции в образованието, което създава таланти, с акцент върху технологичната грамотност“, заяви Фандъкова.


 Купуването и продаването на гласове е престъпление



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ако днес нещо ви тревожи, задайте въпросите си на правилните хора

Ако днес нещо ви тревожи, задайте въпросите си на