29.05.2024 15:21

Заварих липса на 20 физкултурни салона, направих 19 нови в училищата, защото вложенията в спорт са инвестиция в здравето: Фандъкова

Видян 533 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Когато станах кмет 20 софийски училища нямаха физкултурни салони. Когато си тръгвах, последният останал вече се строеше. Вероятно и заради това, че в ученическите си години бях състезател по баскетбол, развитието на ученическия спорт беше сред управленските ми задачи.


 Вчера заедно с председатели на спортни клубове, треньори и учители по физическо възпитание от район „Нови Искър“ разговаряхме за програмите за финансиране на спортните клубове и федерации. С програмата, която ние създадохме целта ни беше да насърчаваме развитието на детско-юношеския и масовия спорт.
 И държавата, и общините трябва да работят в партньорство със спортните клубове и федерации, защото те са тези, които създават бъдещите шампиони. Инвестициите в спорт са инвестиции в здраве и те трябва да се увеличават. Затова е нужно стабилно управление на държавата. Това е нашата цел!


 Благодаря на колегите Даниела Райчева  и Таня Георгиева, които в годините работиха изключително фокусирано за изграждането на спортна инфраструктура в София, коментира кандидатът за депутат Йорданка Фандъкова.


Купуването и продаването на гласове е престъпление


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ако днес нещо ви тревожи, задайте въпросите си на правилните хора

Ако днес нещо ви тревожи, задайте въпросите си на