06.07.2024 07:13

Как "екстровертното обличане" ме доведе до полова еуфория

Видян 1891 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Като чернокожа транссексуална жена смятам, че съм се борила за гласа си и, честно казано, за външния си вид. Точно сега сме в разгара на това, което с обич наричам Трансджендър ренесанс. Казано по-просто - и няма как да го кажа по друг начин - транссексуалните хора изживяват момент. Ние съществуваме от поколения, но едва сега сме широко представени в политиката, киното, поп културата и в личния живот. Вашите съседи и колеги с гордост се разкриват като транссексуални и заслужават да заемат място на масата.

Живея в Ню Йорк, а в Бруклин и Манхатън транссексуалните момичета ходят на срещи, срещат се в клики и вечерят във всички шумни ресторанти. Когато разговарям с други лелки, някои от тях изразяват желание да се слеят с обстановката или да изглеждат "скрити" - тоест да минат за цисджендър. Въпреки че подкрепям правото на жената да живее живота си по начина, по който смята за подходящ, аз избирам да живея своя на висок глас и жизнерадостно. Тъй като крайната десница иска да забрани книгите и медицинските грижи, включващи транссексуалните, няма по-подходящо време от сегашното, за да съществуваме просто, но красиво.



Общителна съм и обичам добрите партита, но също така поддържам добра фигура и се наслаждавам на простото удоволствие да усещам слънцето върху кожата си. Обичам деколтетата и голото облекло, както и полата от бална рокля, носена с винтидж тениска и високи до небето токчета; или дъждобрана в привличащ вниманието цвят.


Възраждането на #normcore изглежда е близо и всички сме залети от тих лукс в социалните мрежи. Всичко това е добре, но аз не искам да се сливам с тълпата; искам да се обличам и да излизам, наслаждавайки се на половата еуфория, която ми дава това.


За незапознатите, джендър еуфория е това, което транссексуалният човек изпитва, когато външният му вид съответства на неговата полова идентичност. За транссексуалните мъже това може да е промяната в гласа, дължаща се на тестостерона; за транссексуалните жени това може да е бариста, който използва предпочитаното местоимение само въз основа на външния вид. За мен половата еуфория е продължителният поглед на симпатичен мъж, който минава покрай мен на улицата, шофьорът на Uber, който ме нарича "госпожо", или дори пияни веселяци, които правят комплимент за облеклото ми. (Последното е най-лесният начин да се почувстваш еуфоричен. Като поставям най-добрия си крак, облечен в Маноло, си гарантирам, че изглеждам добре, дори и да не се чувствам така).


В градове като Ню Йорк, където винаги има повод да се облечеш, обличането не само добре, но и с цел, е широко разпространено сред хората, които живеят тук, включително сред транссексуалната общност. След пандемията ние изразяваме себе си и се гордеем с външния си вид, а трябва да го правим. Това е нашето време да блеснем, като приемем това, което наричам екстровертно обличане.


Не трябва да се бърка с максималистичния стил на обличане, екстровертният стил на обличане не е свързан с натрупване на дрехи, а по-скоро с отразяване на вашата индивидуалност и изразителност чрез привличащи вниманието дрехи. Един от начините да постигнете това е чрез цветовете. Нюйоркчани са известни с любовта си към черното, но защо да не опитате червена рокля Alaia с дълбоко деколте за интимна вечеря или дъждобран Miu Miu в син нюанс на Тифани?


 Автор: Nicky Josephine, vogue


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60 000 души се събраха на концерта на Ед ...

реклама

към тв програма тв програма

НОВА 01 септември 22:30ч.

Бен-Хур

Режисьор: Тимур Бекмамбетов
В ролите: Джак Хюстън, Морган Фрийман, Тоби Кибъл

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци