21.10.2008 17:57

Миков поръча хапване за почти половин милион

Видян 1361 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обществена поръчка на стойност почти половин милион лева за набавянето на хранителни продукти обяви министерството на вътрешните работи. Сред желаните стоки обаче преобладават месото, сиренето и кашкавала, както и техни производствени изделия.


Така например над 16 тона месо, месни полуфабрикати и други протеинови изделия на обща стойност около 220 000 лв. фигурира в поръчката, одобрена от министър Михаил Миков. Става дума за месо, котлети, филе и бонфиле от свинско, както и за месо от едър рогат добитък. Служителите на МВР обаче ще разнообразяват менютата си с агнешко и пастърма без кост. Обществената поръчка включва и внушително количество салами и деликатеси изобщо.


В същото време  МВР е заявило 3 хиляди килограма луканки и още толкова  суджуци, докато не дотам атрактивните кренвирши в поръчката са едва 200 кг. Когато обаче им омръзне от споменатите храни, униформените ще могат да разнообразяват с птиче месо и различни негови модификации като пилешко и пуешко филе.


20 000 килограма бяло саламурено сирене от краве мляко, 12 000 килограма кашкавал и 3 000 килограма краве кисело мляко също ще озоват планомерно в кухните на МВР. За тях сумарно ведомството ще похарчи над 260 000 хиляди лв, които ще отидат в изпълнителя на поръчката.


„Цените са сметнати спрямо моментните средни цени на пазара на визираните хранителни продукти“, съобщиха от МВР. Оттам добавиха, че паричните суми на обществената поръчка са осъвременени спрямо тези от миналата година. „Става дума за не повече от 10-15 хиляди лв. отгоре“, допълниха от институцията.


От силовото министерство са обсъдили да доставят за следващата година и тонизиращи напитки за служителите си. Става дума за кафе, мляко и захар в индивидуална опаковка, както и черен чай с аромат на цитрус, за които министерството ще заплати около 60 000 лв.



Етикети
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Ралица Митева

Целта на Европейското е място в топ 3: Ралица Митева

Осмата от Световното първенство по ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Добър ден за разчистване

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Добър ден за разчистване, макар да не е края на