06.07.2015 13:00

НЕ на ТПТИ, казват 483 граждански организации

Видян 1090 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейският парламент ще направи още един опит да гласува резолюция относно ТПТИ в сряда. В навечерието на това критично гласуване обединение от над 480 организации от цяла Европа се обръща към членовете на Европейския парламент да съобразят решението си с волята на гражданите. 2,3 милиона европейци подписаха самоорганизираната Европейска гражданска инициатива, която призовава за прекратяване на преговорите ТПТИ.



Всички членове на Европейския парламент днес получиха следното писмо на родния си език, подписано от организациите Stop TTIP в съответните си държави. Ето какво гласи пълният текст:



"Уважаеми членове на Европейския парламент,



Пишем ви във връзка с предстоящото гласуване в Европейския парламент на доклад по резолюция относно Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции /ТПТИ/. Ние приветстваме факта, че Европейският парламент оформя свое становище относно ТПТИ и това, че вече изигра роля за демократичния публичен дебат по темата. Сега призоваваме членовете на Европейския парламент, когато определят своята позиция, да вземат предвид декларираната воля на 2,3 милиона европейски граждани, и да прокарат силна резолюция за прекратяване на преговорите за ТПТИ, които се водят на базата на сегашния преговорен мандат. Като минимум ви призоваваме да вземете предвид силната критика, която срещна механизмът ISDS в обществените обсъждания и в организираната от ЕК публична консултация, и да го отхвърлите под каквато и да било форма.




Ние, подписалите се, представляваме 483 организации от цяла Европа, включително 6 организации от България. Нашата инициатива включва синдикати и структури на гражданското общество, които представляват широк кръг от обществени интереси, в т.ч. опазване на околната среда, общественото здраве, гражданските права, селското стопанство, права на потребителите, хуманното отношение към животните, социални и трудови стандарти, правата на работниците, дигиталните права и основните обществени услуги, включително образование и здравеопазване.




В рамките на последните осем месеца, ние събрахме повече от 2,3 милиона подписа срещу подписването на ТПТИ и ратификацията на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение (CETA) с Канада. Това превръща инициативата Stop-TTIP в най-мащабната европейска гражданска инициатива към днешна дата. Искаме да спрем TTIP и CETA, защото съдържат опасни предложения като уреждане на спорове „инвеститор-държава" (ISDS) и разпоредби за регулаторно сътрудничество, които подкопават демокрацията и правовата държава. Да не допуснем занижаване на трудовите, социални, екологични стандарти, стандартите за защита на данните и за защита на потребителите, както и дерегулирането на обществените услуги (напр. водоснабдяване) и паметниците на културата чрез непрозрачни преговори."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак