Свързани новини

21.02.2011 15:27

1,5 млн. за наемане на безработни

Видян 1172 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нови възможности за работа се откриват за хората до 29 години. 820 свободни места на месечна заплата от 300 лева са обявили 280 работодатели от цялата страна по схемата Създаване на заетост за младежите чрез осигуряване на възможности за стаж, сочат данни на Агенцията по заетостта.
Според информацията на агенцията най-много работни места са обявени в регионите София, Ловеч и Хасково. От шансове могат да се възползват безработни младежи на възраст до 29 години, които са регистрирани в бюрата по труда и имат завършено средно професионално или висше образование, но нямат стаж по специалността.
Към 18 февруари на работа са назначени 161 стажанти, насочени от Агенцията по заетостта към съответните работодатели. Схемата дава възможност за стаж при работодател за период до 6 месеца, като всеки стажант получава месечно възнаграждение в размер на 300 лева, осигурени от Европейския социален фонд, което прави стойността на проекта 1,476 млн. лв.
Стажантите преминават обучение, ръководено на наставник, определен от работодателя. Обучителят също получава заплата, която възлиза на 120 лева за месец. Сред обявените работни позиции са юристконсулти, счетоводители и работници в производството.



Етикети
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ако днес нещо ви тревожи, задайте въпросите си на правилните хора

Ако днес нещо ви тревожи, задайте въпросите си на