Свързани новини

09.05.2014 09:02

1,5 тона контрабанден тютюн откриха при акции в три области в страната

Видян 986 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Голямо количество контрабанден тютюн е открито при проверки на територията на три областни дирекции на МВР. Общото тегло на нередовната акцизна стока е около 1,5 тона, съобщиха от пресцентъра на МВР.



Над 1 тон нарязан тютюн са открили служители на РУП-Рила в товарен автомобил „Форд", изоставен в землището на с. Мурсалево. При проверката полицаите установили по документи, че той е собственост на жена от Благоевградско.



Общото количество на открития тютюн е 1 334.600 кг. По случая е започнато досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК. Тютюнът е без български акцизен бандерол.



Контрабанден тютюн е иззет вчера и от служители на РУП - Труд. На нередовната акцизна стока униформените се натъкнали при проверка на микробус „Фолксваген", спрян около 22:30 часа снощи в с.Войсил. С автомобила се придвижвали трима жители на Стамболийски - водачът И.Я., на 37 г., Г.В., на 30 г. и 31-годишната А.Н.



При оглед в товарното отделение са открити 100 кг нарязан тютюн. По случая е образувано досъдебно производство,  уведомена е Районна прокуратура - Пловдив. Същия ден, около 14 часа,  в Асеновград,  от лек автомобил „Опел" са били иззети 2 кг тютюн без бандерол. Колата управлявал 50-годишният Н.А. от града. Срещу него е започнато бързо производство.



При проверка, извършена днес към 1:30 часа в района на гр. Попово, са открити 42. 5642 кг тютюн без платен акциз. Полицаите спрели в града лек автомобил "Опел Астра" с бургаска регистрация, управляван от 51-годишен от сливенското с. Гавраилово. Установено е, че контрабандната стока е на пътника в колата- 48-годишен от Сливен.  Той е задържан в РУП-Попово на основание чл. 63, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234 от Наказателния кодекс.



Специализирана операция за противодействие на незаконното съхранение и разпространение на акцизни стоки без бандерол е проведена вчера на територията на плевенското Второ РУП.



При проверка в района на пазара са установени улични търговци от село Буковлък. От три жени и един мъж са иззети общо 5.900 кг насипен тютюн и 2400 къса заготовки за цигари „Magnus".  Съставени са четири акта по Наредба № 14 на община Плевен. Проверките ще продължат.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес имате нужда от помощ

Днес имате нужда от помощ. Бъдете толерантни към