09.06.2021 09:33

Пак скандал с калинка - агрошефка с фейк диплома от УНСС

Видян 10641 пъти | Коментари 9
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мирослава Сотирова Наумова, която от няколко години оглавява САПИ ЕООД – държавна фирма Система за агропазарна информация към Министерството на земеделието, храните и горите се оказа с фалшива диплома, съобщава Агри.Бг. Въпреки че Калина Илиева - шефката на ДФ Земеделие, която бе осъдена, че е заела с поста с фейк документ за образование даде име на цялото явление „калинки”, урокът не е научен. И вината не е само на който яде баницата, но и на назначилия го министър.
 Дипломата на Мирослава за завършено висше образование, която е предоставила, за да “защити” желанието си да заема позицията на ръководител на САПИ ЕООД – Система за агропазарна информация, не е истинска. Припомняме, че за цялата 2020 г. Наумова е получила общо заплати за 59 940 лв. за годината, в която чиновниците работеха половината време от вкъщи, т.е. не работеха изобщо, а печалбата на САПИ за цялата година е по-малка от възнагражденията ѝ и възлиза на 51 133, 84 лв.
В CV-то на Мирослава Наумова, с което редакцията разполага, е записано, че от 1993г. до 1997г. е изучавала “мениджмънт” (без да е посочена конкретната специалност и образователната степен) в Националната спорта академия (НСА).
От 1995 г. до 1997 г. шефката на САПИ твърди в CV-то си, че е изучавала Международни икономически отношения (МИО - както е посочено в документа - отново без да се спомене образователната степен) в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в София.
След като ръководството на министерството се смени, по сигнали на работещи във ведомството, е назначена проверка и става ясно, че Наумова е представила фалшива диплома.
От УНСС със специално писмо, изпратено до Министерството на земеделието, храните и горите на 1 юни, 2021 г. посочват, че такава диплома не е издавана.


 


Писмото е подписано от зам.-ректора по учебната дейност - проф. Мирослава Раковска.
Далеч сме от мисълта да си представим, че в УНСС могат да се объркат и



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 09.06.2021 14:55

    стига с тези непреведени думи-напишете си ФАЛШИВА диплома,че е по-въздействащо на нашия си език.

  • 003 ПЕНСИОНЕР 09.06.2021 14:06

    Това министерство не беше ли ръководено от Десислава Танева?Попитайте я,как е назначена тази другарка и ще върне ли взетите заплати?Това не е ли съучастие и не е ли наказуемо?Живот и здраве на Българската Прокуратура и на нейният ГЛАВЕН.

  • 002 Anonimen 09.06.2021 12:19

    Освен че е калинка, мирославата е и скрънза.50 университета в маймунарника продават дипломи на килограм, що не си е купила нещо по-свестно.

  • 001 мафия от калинки 09.06.2021 09:57

    До сега бяхме убедени, че простите управляват умните, вече се убеждаваме, че престъпници управляват честните. Защо на всякъде по държавните институции на всички нива са хора с дипломи от ВИФ или НСА, след като тяхната компетенция е единствено за учител по физическо възпитание или инструктор във фитнес зала?

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

пенсии

8,5 млрд. лева са разходите за пенсиите към края на май

Разходите за пенсии към края на май са 8,5 ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Не разчитайте на късмет в обществените занимания

Не разчитайте на късмет в обществените занимания. Ще