Свързани новини

03.12.2008 09:43

20 000 престъпления в София за 9 месеца

Видян 1087 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За деветте месеца от началото на тази година в София са извършени 20 024 криминални деяния, от които са разкрити 7 519.  Тоест, на месец в столицата средно са извършвани по 2 225 посегателства. Това се казва в доклад на Столичната дирекция на полицията (СДП), представен вчера на заседание на Комисията по обществен ред и сигурност към Столичен общински съвет.


Статистиката сочи също, че на 100 хиляди жители се падат по 1 617 престъпления, от които 54,5% са кражби. Повече от половината от тях са извършени чрез взлом. Обирите на магазини пък са 9,3%.


За същия период в сферата на икономиката са извършени 1 825 престъпления. От тях 40,1% са документни, се посочва в доклада за състоянието на криминогенната обстановка в София.


В документа се съобщава още, че в столицата са регистрирани над 4 хил. нарушения на Закона за движение по пътищата, а 90 пътно-транспортни произшествия са заснети от системата за видеонаблюдение на града. Инцидентите на пътя са общо 30 602.


От катастрофите, 1 194 са тежки, отчитат полицаите. При станалите произшествия са загинали 88 души, ранени са 1 465 души, се казва още в доклада.


На срещата районни кметове и общински съветници повдигнаха и въпроса за общинската полиция. Съветникът Константин Тилев постави въпроса трябва ли да има общинска полиция, която да е на разпореждане на кмета на общината. От своя страна Антоанета Апостолова, кмет на район „Слатина”, каза, че трябва да се създаде такава. На противното мнение застана колегата й от р-н „Триадица“  Евтим Евтимов. Аргументът му бе, че в условията на икономическа криза не е редно да се създава паралелна структура, каквато ще е общинската полиция. Зам.-кметът по сигурността Юлия Ненкова обясни, че въпросът за общинската полиция трябва да бъде решен от законодателите и това не е в правомощията на Столичната община.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Абсолютно безстрашно днес ще се противопоставяте на нормите

Абсолютно безстрашно днес ще се противопоставяте на