Свързани новини

23.01.2013 16:42

200% по-скъпо парно за 8000 столичани

Видян 970 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 8000 столичани са платили с 200% по-скъпо парно през декември. Това каза Стоян Цветанов, изпълнителен директор на „Топлофикация – София”, преди съвместно заседание на Комисията по стопанска политика и Комисията по инженерна инфраструктура към Столичния общински съвет (СОС), предаде Дартснюз. На него беше изслушано ръководството на „Топлофикация – София”. Той уточни, че средното увеличение на сметките за топло е с около 21% за последния месец на 2012 г.


Точно с толкова отгоре са платили 51% от потребителите на „Топлофикация – София” или по-точно при 206 955 абонати, уточни Цветанов, като допълни, че данните са предварителни. Крайният срок за проверката, даден от кмета Йорданка Фандъкова, е краят на януари.


Средното увеличение на декемврийските сметки за топлинни услуги в столицата е в порядъка на 21 на сто. 12% от тях се дължат на разликата в цената, а 8% от времевия фактор, защото месец декември беше един от най-студените за последните 15 години, обясни Цветанов.


Сметките за декември с увеличение от 21% до 30% се наблюдават при близо 15% от абонатите, а увеличение от 31% до 40% има при над 10% от потребителите на топлинни услуги, обясни директорът на „Топлофикация – София”.


По думите му над 200% увеличаване на сметките за месец декември 2012 година има при 1.98% от клиентите на топлинното дружество в столицата. При сметките, които са с над средното 21% увеличение, ще бъде направена допълнителна проверка, заяви Стоян Цветанов.



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог