06.11.2009 15:09

Българската жандармерия получи дарение от Кралство Белгия

Видян 9182 пъти | Коментари 0
Гласували 7 рейтинг: 2.4286
много слаба слаба добра много добра страхотна

Надявам се тези машини да не бъдат използвани по предназначение, а да действат като възпиращ факт и сила. Това каза генералният комисар Калин Георгиев по време на тържествена церемония, на която Дирекция “Жандармерия” получи като дарение от Министерството на вътрешните работи на Кралство Белгия, информират от МВР, предаде БГНЕС.


Изключителна чест за мен е да бъда сред вас в навечерието на 130-годишнина от създаването на българската полиция, се обърна към българските жандармеристи генерален комисар Калин Георгиев. Това е само един от елементите на сътрудничество между двете страни, посочи посланикът на Кралство Белгия в България Н.Пр. Марк Микилсен. Той допълни, че тази година се честват 130 години от установяване дипломатическите отношения между България и Белгия. Смятам, че днешната церемония е изключително подходящ момент за илюстрирането на двустранните отношения и вярвам, че сътрудничеството между вътрешните министерства ще продължи. Посланикът заяви, че след две седмци в Националната билбиотека се организира изложба по този повод.


Нека припомним, че през 2003 г. Кралство Белгия дарява на българската жандармерия първите 10 специални автомобила "Ивеко Дейли", а през 2008 г. - три машини с водни оръдия. В Белгийската федерална полиция е проведено едномесечно обучения на екипажите от българска страна, както и допълнително обучение в България под ръководството на белгийските експерти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби

Налага се да спрете малко с мислите от егоистичен характер

Налага се да спрете малко с мислите от егоистичен