Свързани новини

04.11.2015 10:11

Балканските премиери: Няма да има въоръжени сблъсъци

Видян 1557 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Министър-председателите на Сърбия, Хърватия и Словения разсеяха опасенията на немския канцлер Ангела Меркел за възможното възникване на въоръжен конфликт между балканските държави заради бежанската криза, съобщава Фокус.



„Госпожа Меркел е много внимателна в своите изказвания. При нея винаги има две-три „линии на защита“ и аз я разбирам. Между другото, Германия не може да затвори границата си. Хърватия винаги ще направи това по-бързо от Германия. Няма да има никакви въоръжени сблъсъци“, зави хърватският премиер Зоран Миланович.



Словенският министър-председател Миро Церар във вторник също изрази безпокойството си от влошаването на отношенията между балканските държави, в които спомените за кръвопролитията са още свежи. Въпреки това, той отбеляза, че не разбира, какво точно има предвид Меркел.



По подобен начин реагира и сръбският премиер Александър Вучич. „На всички ни е дошло до гуша от война в тези райони, и ние ще положим всички усилия не само да поддържаме мира и стабилността в региона, но и да подобрим икономическите и другите отношения“, заяви той по време на своята визита във Босна и Херцеговина във вторник.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще се справяте много творчески с проблемите

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще се справяте много творчески с проблемите, но в