Свързани новини

10.02.2011 16:44

Четири нови специалности в СУ

Видян 1395 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Четири нови специалности се откриват през предстоящата академична година в Софийския университет Свети Климент Охридски, съобщи  ректорът на висшето училище професор Иван Илчев.


Три от тях са във Физическия факултет - Оптометрия, Фотоника и лазерна физика и Квантова и космическа теоретична физика, една - в Историческия - История и философия.


Последната е в професионалното направление  - Педагогика на обучението по..., и обучението по нея е съвместно между Философския и Историческия факултет, каза доц. Мария Шишиньова – зам.-ректор на университета по учебната дейност. Студентите, които са ги завършили, ще получават образователно-квалификационната степен "бакалавър" и професионална квалификация "учител по история и философия".


Другите три нови специалности са в редовното обучение. За тях ще се кандидатства с изпит по избор - физика или математика, или с държавни зрелостни изпити по физика и астрономия, или по математика, каза заместник-ректорът.


За кандидатстудентската кампания 2011/2012 г. в Софийския университет за 77 специалности държавните зрелостни изпити ще се използват като алтернатива на дадени конкурсни изпити, или ще участват в балообразуването, съобщи още доц. Шишиньова.


Кандидат-студентите трябва да знаят, че когато имат в дипломите си за средно образование две оценки по дадена учебна дисциплина - едната от обучението, а другата от матурата, в балообразуването участва тази от матурата.


Тази година ще има две кандидатстудентски изпитни сесии, а не както през миналата – три.


Първата сесия започва на 27 март с изпити по журналистика, физика, философия и социални науки. На 3 април е изпитът по български език и литература, а на 17 април - по история на България и по география на България. Заявленията за първата изпитна сесия ще се подават от 28 февруари до 18 март - в информационния център на СУ, в интернет, както и в офисите на регионалните центрове на две фирми в страната за приемане на документи.


Втората изпитна сесия започва от 5 юни с изпити по химия и чешки език.




Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак