Свързани новини

01.04.2010 10:03

Дебнат по магистралите за нелегално агнешко

Видян 1160 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Засилени проверки за превоз на месо с неясен произход започнаха служители от магистрална и криминална полиция при ОДМВР-София.


По традиция по Великден и Гергьовден жители на Софийска област превозват до големите софийски пазари цели агнета, заклани в нелегални кланици. Причина за проверките са и зачестилите кражби на агнета в населените места на региона. Дежурни екипи от ДВСК оказват съдействие на полицията.


Три заклани овце откриха полицаите във вторник при проверка на микробус на автомагистрала Тракия в района на 11-ти км, близо до с. Нови хан. Бусът бил управляван от известния на полицията ихтиманец Б.Ч. (34 г.). Ветеринарните инспектори са установили, че месото е без необходимата здравна и идентификационна маркировка, а шофьорът нямал удостоверение за превозване на храни.


На нарушителя е съставен акт за установяване на административно нарушение, съобщиха от МВР. Пред полицаите той разказал, че купил месото същия ден и го кара за продаване в София. Трупното месо е иззето и ще бъде унищожено.


Още два микробуса, превозващи агнешко, били проверени по време на  операцията, но шофьорите им представили изрядни документи за стоката.  


Засилените проверки по автомагистралите и другите пътни артерии ще продължат през целия месец април и първата седмица на май.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да усетите разминаване между очакванията и реалността

Днес може да усетите разминаване между очакванията и