Свързани новини

05.05.2009 12:07

Димитров:ЦИК няма да уважи фалшивата регистрация

Видян 1699 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Централната избирателна комисия за европейския парламент /ЦИКЕП/ няма да уважи фалшивата регистрация на СДС. Това заяви убедено и като новина на редовния брифинг на "Синята коалиция" лидерът на партията Мартин Димитров, предаде БГНЕС.


Димитров не даде разяснения откъде има тази информация. Темата за срещата на лидерите на "Синята коалиция" бе справянето с безработицата у нас. На нея отново бе засегнат и проблемът за спешната актуализация на бюджета за тази година.


Вчера на извънредно заседание на Националния съвет на СДС от партията бяха изключени бившият лидер  Пламен Юруков и бившият главен секретар Пламен Радонов. Изключването на Юруков и Радонов стана само 4 дни след като от Централната избирателна комисия за европейските избори обявиха, че Пламен Радонов е внесъл всички необходими документи за регистрацията на партията за предстоящите избори.


Пламен Юруков каза, че "те нямат право да го изключват". По устав само местната организация където членувам може да ме изключи, каза още Пламен Юруков, който все още се води легитимен ръководител на СДС. Сегашният председател Мартин Димитров за сега не е регистриран от съда като лидер на партията.


Управляващите са неспособни да отговорят на кризата в заетостта и я прикриват. Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов. Той подчерта, че антикризисният план на премиера Сергей Станишев не дава никакви резултати.


"Износът ни е намалял с над 25 %, продажбите ни са намалели с една трета, а производството ни се е сринало с над 20 %, поръчките с близо 40 %. Десетки българи загубиха работата си, а стотици хиляди са в принудителен отпуск", подчерта Иван Костов. Според него обществото не получава достоверна информация за мащабите на стопанската криза и безработица, защото правителството манипулира данните и прикрива истинските измерения на проблема. Костов припомни, че "Синята коалиция" е предложила пакет от антикризисни предложения в парламента, който бе отхвърлен.


"Управляващите предпочетоха да прехвърлят отговорността за това на следващото управление“, каза още лидерът на ДСБ.


Време е за отговор на проблема за работните места, призова и председателят на СДС Мартин Димитров. Той заяви, че от днес "Синята коалиция" започва обществен дебат за разкриване на мащаба на безработицата. Сред набелязаните мерки от тях са: среща със синдикати и работодатели, консултации с фирмите, които посредничат за намиране на работа, следене развитие на заетостта и загуба на работни места, район по район и бранш по бранш. От "Синята коалиция" ще дават ежедневна актуална информация на своя сайт по тези проблеми. Те имат намерение да подкрепят всяка фирма и всяко работно място, както и да защитят доходите и стандарта на живот на хората.


Според Мартин Димитров сред другите важни мерки са - намаляване на осигурителните вноски с 10 % и приемането на нов бюджет. Той заяви, че 2 млрд.лв. от бюджета могат да бъдат съкратени и е добре да бъде отказан заема за строителството на новата АЕЦ „Белене“. В края на брифинга от "Синята коалиция" отново призоваха управляващите към дебат по истинските проблеми на България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 derhjqt 30.06.2019 14:08

    Спасибо за информацию!!!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец

Наред с материалната сигурност

Наред с материалната сигурност, днес ще търсите и