Свързани новини

15.03.2011 15:45

Енел решават съдбата на Марица Изток 3

Видян 1162 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Очаква се американският инвестиционен фонд Контур Глоубъл да купи 73-процентния дял на Енел от ТЕЦ Енел Марица Изток 3,  съобщиха шефовете на италианската енергийна компания по време на срещата си в британската столица Лондон. 

Главният изпълнителен директор на Енел Фулвио Конти обяви, че сделката ще бъде осъществена с американците, които ще платят 230 милиона евро на италианската компания. 

Още миналата година Конти съобщи, че компанията има намерение да продаде дела си в българската централа, която по данни на компанията има 10-процентен дял от общата инсталирана мощност в България. 

Продажбата на 73-процентния дял от българската централа е част от плана да се намалят дълговете на италианския енергиен гигант. По данни на Енел сделката с ТЕЦ Марица Изток 3, която окончателно трябва да бъде осъществена през юли тази година, ще намали общата задлъжнялост на компанията с 450 милиона евро. Преди година те съобщиха, че дълговете им надхвърлят 50 милиарда евро. 

Средногодишното производство на централата е 4 млрд и 310 млн kw/h енергия. През 2010 година Марица Изток 3 е имала 231 милиона евро приходи и брутна печалба 69 милиона евро.




Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец