Свързани новини

22.07.2013 15:57

ГЕРБ се връща в парламента

Видян 1430 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Това правителство много бързо тръгна по пътя на Жан Виденов. Ние ще влезем в парламента по точката за бюджета, защото тя е в пъти по-важна от Избирателния закон. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с актуализацията на бюджета, предаде БГНЕС.


Ще се опитаме по всякакъв начин да ги разубедим. Бихме се съгласили да се извади пакет от 150 млн. лева, приемаме да са за най-бедните, добави Борисов. Миналия петък лидерът на ГЕРБ заяви, че ГЕРБ ще се върне на работа при обсъждането на промените в Избирателния кодекс и при посочена дата за извънредни избори.


Няма какво да се споразумяваме с БСП. Няма как с БСП да се разбереш. Те са си планирали как да си приберат 1 млрд. лева. Те, с този един милиард, няма да правят социални политики. Те казват – виждате ли като дойдохме и ви даваме, а другите взимат. Ако беше хубаво, ние да сме взели заем от 1 млрд. лв. това, което следва за хората, е катастрофа”, коментира Борисов.


Ние излязохме от парламента, не за да не работим, а за да сме съпричастни с хилядите, които протестират, посочи Борисов


Веднага предсрочни избори, защото това нелегитимно управление, този нелегитимен парламент, ще доведат до събитията от жанвиденовото време. Не, че ме радва това. Всички финансисти, икономисти, сега говорят в един глас, защото това е изключително тежко за държавата и народа в следващите години. Социалният пакет на плана Орешарски беше 27 млн. лв. А само лихвите по кредита от 1 млрд. лв. ще са 50 млн. лв.”, каза Борисов.


Трябва да предупредим хората, че с решението на Министерски съвет за актуализация на бюджета в следващите три години България ще премине в процедури по свръхдефицит и гръцки сценарий, заплаши Борисов. За три години и половина успяхме да намалим дефицита до нива, за които ни поздравиха. „Г-н Орешарски не е никакъв финансист, никакъв икономист. С днешното си поведение го доказа. Тръгна по най-лесния начин – да вземеш готови пари и да ги дадеш по непрозрачен начин”, коментира Борисов.


„Можем много да си говорим за предсрочни избори, но на никой няма да му се иска. До няколко месеца, и фондовете ще ги спрат. Говоря, познавайки хората, които управляват парите. Българите тогава трябва да се сърдят на себе си”, посочи лидерът на ГЕРБ. Разговарях и с двата синдиката, тревогата у тях е огромна, каза още Борисов.


Абсолютно ненужна актуализация на бюджета, абсолютно прибързана стъпка, отваряща кутията на Пандора и спиралата на дефицита, каза Менда Стоянова.


Ние продължаваме да смятаме, че освен необходимостта от допълнителни харчове и 1 млрд. допълнителен заем няма истинска реална причина за актуализацията. Тази актуализация е прибързана, излъчва лош сигнал и ще доведе до обща дестабилизация, каза Владислав Горанов.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец