Свързани новини

21.01.2009 09:24

Глобиха 344 незаконни търговци

Видян 1274 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През последните месеци на 2008 г. са наложени санкции за 3530 лв.  на 344 незаконни амбулантни търговци и са съставени 401 акта за административни нарушения, съобщиха от общината. Столичният инспекторат започва да санкционира собствениците на търговски обекти в столицата. След приетите преди няколко дни изменения в Наредбата за рекламите и преместваемите съоръжения софийските улици трябва да се изчистят много по-лесно от незаконните обекти. Както писахме новите глоби за нарушителите са много големи са от 5 до 50 хиляди лева.


Премахнати са и много незаконни павилиони и сергии, очаква се броят им да расте още. Свалени са и 70 незаконни билборда, почистени са от афиши и плакати големи площи, 118 табели и транспаранти са махнати от стълбовете и са наложили глоби в размер на 1000 лв. за поставени рекламни елементи в зелените площи на града.


На “Женския пазар” в София, където е едно от най-проблемните места, в момента работят съвместно и в почивните дни екипи на Столичният инспекторат, Общинска полиция и Трето РУ на СДВР. Там са хванати 127 нарушители, които са глобени с 1190 лв.


Има санкции и за непочистени от сняг прилежащи територии. Те са в размер на 6900 лв, съобщиха от ведомството.


Инспекторите са съставили актове и на техническия директор и един  работник на фирма „Мега Ел” ЕООД, защото при прокарване на електрозахранване силно е замърсила уличното платно и тротоара на бул. „Тодор Александров”. През месец декември 2008 г. са извършени общо 4706 проверки на строителни обекти в столицата като паричните глоби са на стойност 9214 лева.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак