Свързани новини

04.05.2024 13:05

И ДА, И НЕ! Асахар: нещо испанско, нещо италианско и нещо българско

Видян 1877 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме няколко отговора.


Асахар е един от малкото, ако не и единственият специаизиран испански ресторант в София. Има филиал и на яхтеното пристанище в Созопол, но когато в разгара на лятото - края на юли, седяхме в Джанам, красивата къщичка на заведението отсреща изглеждаше съвсем празна.


 В софийския Лозенец, в старата му част, на позабравената, а толкова симпатична ул. Крум Попов, в хотела на бизнесмена Георги Семерджиев - Шопа, сам живял на Пиринеите, макар в Каталуня, и в предишните си варианти - помним дори първия от тях с папагалите, този ресторант беше добър и привлекателен. И сега е ниво и не пустее.


На масата на славата му личат снимки на посетители като Стоичков и Царя, което гарантира испанското, та и на Лепа Брена, незнайно защо. 


Първото, което прави впечатление е месната витрина с модните отежали стекове, както и голямата винарска изба с впечатляваща колекция Дом Периньон. По тоя повод - винената листа предлага, освен тази френска щипка лукс, пиринейски вина на цени много над котировките в испанските ресторанти, което е излишество. И създава определено впечатление на клиентите с опит, понеже без друго не всеки ще отиде в испански ресторант, а който отиде, ще знае къде се намира.


Второто впечатление е за итализираното меню. Доволни сме, не се оплакваме, но испанската кухня е достатъчно богата за едно ресторантско меню по всичките му категории. 


Третото впечатление е относно паеята - добра  и коректно изписана. Според менюто валенсианската е с месо - пиле и заек, което е класическото разбиране, докато във Валенсия често се прави с морски дарове, която пък в този ресторант се води "мареска".  


Крема каталана е чудесно, че има, но поне в наши случай не се беше получил, ама никак.


Накарая, но не на последно място - пушенето би трябвало да бъде забранено.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог