Свързани новини

16.07.2009 09:51

Яне Янев: По волята на ГЕРБ оставаме в опозиция

Видян 1511 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ние казахме, че ще подкрепим правителство на Бойко Борисов, защото той получи най-голяма подкрепа. И това дойде не като пропорционална подкрепа, а мажоритарна. Ние не се пазарим, не поставяме условия, но искаме коректно отношение към нас, каза лидерът на РЗС Яне Янев, цитиран от БГНЕС.


По волята на ГЕРБ оставаме опозиция. Но понеже сме добронамерени към Борисов и зле настроени към партиите от Тройната коалиция, ще ги подкрепим. Затова ние даваме на правителството на Борисов не 100 дни толеранс, а 6 месеца, посочи Янев.
Няма как да се гадае дали ще има предсрочни избори при това положение, но рейтингът и подкрепата не се взимат на концесия, това зависи от избирателя. Дори в напреднали демокрации, където проблемите са много по-малки от нашите нещата се променят.
"Този меморандум просто му е сгрешено името, това е декларация за техните намерения. Те не са имали намерение този документ да има смисъл на някакъв договор. Ние не можем да бягаме от принципите си и 200 хиляди българи пожелаха това и никой не може да иска от нас да спрем да громим корупцията".
Според Яне Янев трябва да има отделни споразумения с отделните партии, а не общ документ. Той е категоричен, че това е по-коректно, защото "нашите избиратели са гласували за нашата програма", а не за тази на ГЕРБ или Синята коалиция, посочи Янев.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци