19.12.2008 11:37

Кръчмите в „Студентски“ спускат кепенци в полунощ

Видян 2035 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Да се ограничи работното време на заведенията в Студентския град  в София до 12.00 часа, предложи вчера ректорът на Техническия университет Камен Веселинов. Идеята възникна по време на първото заседание на сформираната група за промяна на живот в академичното градче, състоящо се от парламентаристи, студенти и представители на местната власт. Екипът бе сформиран след жестокото убийство на студента Стоян Балтов пред дискотека „Амнезия“ в района.


По новата наредба заведенията трябва да работят до 23.00 часа, освен ако не искат да бъдат денонощни. Кметът на район "Студентски" Димитър Дилчев каза, че щом предложенията за реда бъдат внесени официално, ще се премине към конкретни действия. Воля да се наложи пълно вето върху работата на кръчмите след полунощ все пак имало.


Студенти поискаха постоянно видеонаблюдение на възлови за градчето места, където всяка вечер ставали побои и различни престъпления, както и в самите общежития.


Проблемите са свързани с безумната реституция и масовото застрояване, бе посочено на срещата. Междувременно стана ясно, че главният архитект Петър Диков е разпоредил проверка на всички обекти, построени в района. Ревизията ще установи как са получили разрешение и как са били изградени.


На въпрос на 19` има ли данни за нарушения, касаещи дискотека „Амнезия“ и кой от районната администрация ще е отговорен, Диков обясни, че няма официално разрешение за отварянето на заведението. Оказало се, че клубът не може да бъде затворен, защото нямал официално разрешение за пускане.


Диков каза, че „Амнезия” е единствената дискотека на общински имот в градчето и е одобрена като временен преместваем обект, т. е. като павилион. Предстояло да бъдат предприети действия срещу архитекта на район „Студентски”.


Както вестникът писа един от собствениците на фирмата, която държи „Амнезия“ е небезизвестната певица Елвира Георгиева.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

пенсии

8,5 млрд. лева са разходите за пенсиите към края на май

Разходите за пенсии към края на май са 8,5 ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Не разчитайте на късмет в обществените занимания

Не разчитайте на късмет в обществените занимания. Ще