22.02.2010 18:48

Лъжат с менютата в ресторанти

Видян 1605 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Икономическата криза принуди голяма част от ресторантите да прибягват до най-различни трикове, за да си докарат допълнителни приходи на гърба на клиентите, показа проверка на 19`. Най-често посочения грамаж в менюто не отговаря на това, което ще получите. Причината е в това, че в големината на порцията е прибавено и теглото на чинията. Най-фрапиращите случаи са тези, при които написаното в менюто не отговаря и наполовина на това, което ти поднасят. Останалите врътки включват разминаването между грамажите на различните ястия. При един от случаите се поднасят т.нар. картофки по стара баварска рецепта. В чинията обаче попада незнайно защо евтин български салам, с които стопаните гощават своите домашни любимци. Няма и помен от известната мюнхенска шунка или нещо подобно, което бълват повечето български производители. На всичкото отгоре картофките се оказват не дотам топли, препечени, а проверка на 19` показа, че в кухнята те се приготвят в евтин казан, от който вони на застояла мазнина. От същото това място се сервират родопски пататник, задушени картофи с карфиол, мусака и други производни от зацапаното с олио меню. Чинията е огромна, съдържанието е разстлано навсякъде, а липсата на пилешко, дробчета по селски, домати или нещо от написаното в менюто се обяснява от сърдитата сервитьорка с: "Ами свърши, искате ли да ви сложим нещо друго".


Когато си поръчвате руска салата в ресторант трябва да бъдете особено внимателни. Често недобросъвестните търговци нарязват застоялите колбаси именно там с цел да ги пробутат по-бързо. При пържените картофи със сирене се лъже най-често, показа проверка на 19` в столични заведения. Освен това те са твърде малко и обикновено изпържени в старо олио, сиренето също се оказва доста символично. Въпреки малкото количество, сметката се завишава с левче. Ако си поръчате домашно приготвени картофи, има вероятност да получите само чипс.


При положение, че цените в дадено заведение ви изглеждат доста примамливи, е твърде вероятно да попаднете на храни с изтекъл срок на годност. Това обаче се случва предимно в кварталните капанчета и доста по-рядко в центъра.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Абсолютно безстрашно днес ще се противопоставяте на нормите

Абсолютно безстрашно днес ще се противопоставяте на