Свързани новини

23.06.2009 15:01

М. Димитров: БСП и ДПС действат като аятоласите в Иран

Видян 1537 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Режимът на аятоласите в Иран убива, а нашето Министерство на външните работи мълчи, се казва декларация по повод размириците, след президентските избори в Иран, прочетена от лидера на ДСБ Иван Костов, предаде БГНЕС.


Синята коалиция е възмутена от липсата на ясна позиция от страна на българското правителство за събитията в Иран. В декларацията се посочва, че повечето страни членки на ЕС вече са осъдили насилието срещу мирните ирански граждани. Според Иван Костов, причината за пасивната позиция на страната ни е свързана с това, че Русия поддържа режима на аятоласите, а българското правителство следва външната политика, която е изгодна на Руската федерация. Късно снощи Иранската национална телевизия съобщи, че в над 50 града вотът е бил манипулиран, като в урните са се съдържали повече бюлетини отколкото реални гласове, заяви лидерът на СДС Мартин Димитров. Той коментира, че БСП и ДПС у нас работят по същата схема и затова не критикуват Иран: „ И как ще го критикуват, като и те работят по същия начин", допълни Димитров.
Сините излязоха и с декларация, в която изразяват разочарование от нежеланието на Тройната коалиция да поканят представители на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа за наблюдатели на вота на 5 юли. Бюрото на ПАСЕ определя това като отказ да се приеме наблюдателска мисия у нас. Има опасност да се стигне до санкции по отношение на пълномощията на българската делегация в ПАСЕ. Застрашено и е членството ни в Съвета на Европа, се посочва в документа. Сините са категорични, че това е поредният опит за фалшифициране на изборите от страна на ДПС и БСП. Действията на премиера Станишев и Министерството на външните работи заплашват честността на изборите, посочи Маортин Димитров. "Станишев трябва да помоли ПАСЕ, ако трябва на колене да изпратят наблюдатели в България", коментира Димитров. Той запита как се намерило време за откриването на 123 избирателни секции в Турция, а не е имало време за пискането на външни наблюдатели. От Синята коалиция смятат, че ако "Станишев помоли", ПАСЕ ще изпрати свои представители за изборите за народни представители. Десните алармират и, че българските посолства в чужбина са обезсърчавали гражданите да създават секции. Те са получили сигнали за такива нередности от САЩ, Франция, Германия и др.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни