29.08.2024 11:30

Нормално е партията победител на евроизборите да има предимство за еврокомисар: Бойко Борисов

Видян 672 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нашите два темела са структурите на партията и кметовете ни. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с ръководството на партията по изборни въпроси, пише Труд.

Относно предложението за еврокомисар, Борисов уточни, че е имал три разговора с Илиана Иванова, но тя имала лични причини да откаже кандидатурата. Затова ГЕРБ са предложили Екатерина Захариева.

„Възраждане“ обявиха, че техният комисар щял да бъде само български. Това е дълбоко непознаване на Европейския съюз“, заяви Борисов. Той посочи, че еврокомисарите действат и работят от името на цяла Европа.

"Това са много ясни и подредени теми. Нормално е партията победител на евроизборите да има предимство. Нашето политическо семейство победи на евроизборите, ние също победихме у нас", категоричен е Борисов.

Относно предизборната кампания, Борисов заяви, че на всички им е омръзнало да правят кампания. За два-три месеца не се случва кой знае какво в този размирен свят. В момента разработваме една програма, до ден-два ще стане готова. Като модерна карта на "Гугъл". Ще правим това, в което сме били най-силни. Инфраструктурата, свързаността между градовете, тол системата, платените магистрали", обясни лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов винетките трябва да останат за второстепенните и третостепенните пътища: „Така хората ще могат да преценят дали да пътуват по такива пътища или да изберат лукса на магистралите, които са платени по цял свят.“

Лидерът на ГЕРБ засегна и темата с безводието. "Трябва да решим какво да се прави с ВЕЦ-овете. Много от тях са частни. И когато източват язовирите, които се ползват за питейна вода, трябва да помислим дали държавата има изгода от тях", каза още бившият премиер.

И добави, че на части ще събира членовете на ГЕРБ и кметовете, за да разяснява тези неща. "Целта е повече хора да отидат да гласуват", сподели Борисов.

"Стоим далеч от правителството. Когато ГЕРБ управлява, трябва да носим отговорност, с наши министри", добави той.

"Лошотията до такава степен надделя, че вече се пренесе върху политическите партии. Това не ме радва, защото прави политическата система още по-слаба. ГЕРБ ще има друга тактика, ще водим политика на съзиданието", зарече се Борисов.




Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

НОВА 01 септември 22:30ч.

Бен-Хур

Режисьор: Тимур Бекмамбетов
В ролите: Джак Хюстън, Морган Фрийман, Тоби Кибъл

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни