Свързани новини

12.08.2009 14:43

Още хитове от леля Цецка – блокира администрацията на НС

Видян 2242 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Народното събрание тепърва ще съкращава администрацията си, но обезщетения за неизползван отпуск на уволнените чиновници няма да изплаща. Това заяви неговият главен  секретар и бивш таксиметърджия Иван Славчов.


Той съобщи, че административните служители в парламента наброявали 585 души, а ден по-рано шефката на законодателния орган леля Цецка обяви, че те общо имат неизползван отпуск от 38 000 дни.


Двамата обявиха смайваща “икономия”. Те няма да изплащат обезщетения по Кодекса на труда, за да “пестят”. Вместо това всички служители ще бъдат държани на заплата, като ще си вземат принудително и ефективно отпуската, равна на 3 и половина месеца – до края на годината. Сиреч –държавата нищо няма да спести, даже ще се бръкне повече за назначаване на нови служители, които да работят, докато старите са извън строя.


Най-интересно ще бъде как при блокирана администрация на парламента ще се придвижват новите закони. “Няма проблем, никой от ГЕРБ никакви закони не работи вече цял месец”, пошегува се червената депутатка Мая Манолова. Добре, че има 6 проекта за изменение на закони от старата власт.


От 1 август до днес 1 комисия е имала 1 заседание и то по организационни въпроси. На 20 август предстои и друга 1 комисия да има 1 заседание. Останалите – наесен с песен...



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.