14.06.2024 15:00

Основната заплаха за Европа не идва от Москва, а от критичната зависимост от САЩ: Путин

Видян 2095 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европа трябва да поддържа добри отношения с Москва, ако иска да запази статута си на един от центровете на световното развитие, заяви руският президент Владимир Путин в петък по време на среща с висши дипломати на страната.

Путин подчерта, че Русия е готова да работи заедно с Европа и настоя, че Москва няма лоши намерения, като изтъкна, че всички неотдавнашни изявления на западни представители за предполагаема руска атака са "глупости".

Президентът подчерта, че най-голямата "заплаха" за Европа днес не е свързана с Русия, а с все по-критичната зависимост на самата Европа от САЩ във "военната, политическата, технологичната, идеологическата и информационната сфера".

"Европа все повече е изтласквана в периферията на глобалното икономическо развитие и е потапяна в хаоса на миграцията и други неотложни проблеми", каза Путин и добави, че европейските граждани са лишени и от международна субектност и културна идентичност.


 Путин също така отбеляза, че днес много от европейските политически лидери и представители на европейската бюрокрация изглежда се страхуват повече да не изпаднат в немилост пред Вашингтон, отколкото да загубят доверието на собствения си народ. Този факт стана очевиден и след резултатите от последните парламентарни избори в ЕС, каза руският президент.

Междувременно САЩ просто "експлоатират" европейските лидери, като ги принуждават да купуват американски втечнен природен газ, който е почти "три-четири пъти по-скъп от газа в САЩ", и ги притискат да увеличат военната помощ за Украйна, като дори заплашват със санкции онези, които не се подчиняват, каза Путин.


Путин обяви, че ще спре огъня в Украйна, ако украинската армия се изтегли от четири области, вече завладени от руските сили.


В навечерието на мирната конференция за Украйна в Швейцария, на която Путин не е поканен, той очерта условия за мир напълно в противоречие с исканията на Украйна.


"Условията са много прости", заяви Путин и поиска изтегляне на украинската армия от цялата територия на Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област в източна и южна Украйна.


"Веднага щом Киев обяви, че е готов за подобно решение, започне реално изтегляне на войските от тези области и също така се откаже официално от плановете за присъединяване към НАТО, ние от наша страна, незабавно, буквално в същата минута, ще наредим спиране на огъня и ще започнем преговори", каза Путин.


Руският президент акцентира, че действията на Москва ще бъдат мигновени и в същото време ще бъде гарантирано безпрепятствено и безопасно изтегляне на всички украински части.


 Пламен Валентинов




Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Научихме да лъже и изкуствения интелект

Научихме да лъже и изкуствения интелект

Някои хора имат невероятната способност ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв