04.11.2009 10:01

Оставиха бариерата пред българи и румънци на Острова

Видян 1221 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Властите във Великобритания запазват до края на 2011 година ограниченията за броя на работниците от България и Румъния, които имат право да се трудят в страната, за да защитят британските работници, предаде БГНЕС.


За всяка от следващите две години Великобритания ще допуска до трудовия си пазар не повече от 25 000 нискоквалифицирани българи и румънци, които ще работят на квотен принцип в селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост, заяви министърът по имиграционните въпроси Фил Улас в изявление до парламента. Лондон наложи ограничения за България и Румъния при присъединяването им към ЕС през 2007 г. и ги поднови през декември 2008 г., основавайки се на регулациите на Евросъюза, които допускат ограничаване на достъпа в продължение на седем години. Предвид сегашното състояние на пазара на труда е важно да продължим да защитаваме с предимство интересите на местната работна сила. Ограниченията ще траят до края на 2011 г., посочва в изявлението Улас. Острата рецесия във Великобритания остави без работа нови 88 000 души в периода юни-август. Така броят на безработните достигна близо 2,470 милиона души. Великобритания единствена от големите държави от ЕС допусна без ограничения до трудовия си пазар граждани на осемте страни, присъединили се към съюза през 2004 г.


Страните от ЕС могат да ограничават притока на български и румънски работници до края на 2011 г., а и за още две години, ако се установи, че отмяната на рестрикциите ще причини "сериозни смущения" на техния пазар на труда.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Ще изглеждате доволни от себе си

Ще изглеждате доволни от себе си и в съгласие със