Свързани новини

05.04.2010 17:42

Половин милион лева на ден ни струват депутатите

Видян 1727 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Точно 490 740 лв. е струвал на данъкоплатците последният парламентарен ден преди Великденската ваканция. Това съобщи сайтът bulgaria-news.bg по повод дебатите по импийчмънта на президента Георги Първанов. В сумата не влиза масрафът за директно излъчване по държавните БНТ и БНР, които също се плащат от бюджета на държавата. Срещу половин милион гражданите, които са проследили в реално време парламентарните дебати, със сигурност много са се забавлявали с депутатските речи. Припомняме, че лидерът на Атака Волен Сидеров атакува социалистите с историята на БКП, които нарече „масови убийци“ и заяви, че БСП и ДПС нямат право да говорят за морал, тъй като това е все едно „Джак Изкормвача да води лекция за серийни убийства“. От думите му лично засегнат се почувствал Антон Кутев, който окупира трибуната за изказване и поиска думата за лично обяснение. Червеният депутат припомни, че Сидеров е „замерял стюардеси в немски самолет с кюфтета“ и се „бие по автомагистралите“, поради което той самият няма право да говори за морал. Заради това председателят на парламента Цецка Цачева отстрани Кутев от дебата, на което социалистите отговориха с освирквания. Това стана повод Мая Манолова да призове Цачева да научи правилника за работа на парламента. Вместо да се съсредоточат върху темата за отстраняването на държавния глава, депутатите започнаха да сипят критики за сегашното или предишното управление. Кирил Добрев от БСП заяви, че Георги Първанов не е бил шеф на охранителна фирма и не е масажирал ушите на Тодор Живков, намеквайки за миналото на премиера Бойко Борисов. Стоян Мавродиев от ГЕРБ пък попита къде е бил Първанов, когато на страната бяха спрени средства от европейските фондове и при сключването на проекта Цанков камък. На практика тези цветисти изрази струваха на българите близо половин милион лева.


Нашенецът винаги е бил чувствителен на тема депутатски заплати и кюфтета и хич не вярва на добрите намерения на народните избраници, които си замразиха заплатите заради кризата. Особено след новината за големите безотчетни пари, които вземат депутатите. Това са т.нар представителни пари. Става дума за 4,4 млн. лв. годишно, които депутатите ни получават на ръка. Те са в графата „разходи на бюджетно предприятие“. Както 19 минути писа, годишно в джоба на парламентарната шефка Цецка Цачева влизат по тази схема 28 321 лв. над заплатата. Редовият депутат прибира 18 271 лв. Според шефката на парламента обаче така било дори и в Европейския парламент, където също имало безотчетни суми, предназначени за подпомагане на основната дейност на депутатите. Да, ама не! Защото за разлика от нашите, евродепутатите отчитат всеки цент, похарчен за експерти, консултации и други нужди. И освен това не отсъстват от заседанията.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Научихме да лъже и изкуствения интелект

Научихме да лъже и изкуствения интелект

Някои хора имат невероятната способност ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв