Свързани новини

18.09.2013 11:49

Правят списък на пиянките в страната

Видян 1200 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полицаите ще водят специален регистър на хората, настанени в изтрезвител. Текстът е записан в новия закон за МВР, който предстои да бъде приет от правителството. Проектът вчера бе разпратен за съгласуване до министерствата от вицепремиера Цветлин Йовчев, информира в. "24 часа".



До този момент регистрация на препилите не бе предвидена в закона. Срокът за задържане в изтрезвител остава 24 часа, а при нужда след това те се настаняват в болница.



С промените в закона на полицаите се вменява и ново задължение в борбата с престъпността. При данни за подготвяно престъпление те ще трябва да осъществяват мероприятия за разубеждаване на престъпниците, гласи нов текст в него.



За борба с престъпността полицията ще разчита на извънщатни сътрудници, които ще имат специални карти от МВР, предвижда още законът. Те обаче няма да имат полицейски правомощия и няма да могат да арестуват. освен това имената на доброволните сътрудници ще са секретни и няма да получават възнаграждение за помощта, която оказват на МВР.



Полицаите имат забрана да използват физическа сила и помощни средства срещу видимо малолетни лица и бременни жени. Забрана няма да важи само при масови безредици. Силата, която прилагат полицаите, обаче не може да надвишава заплахата срещу тях и не би трябвало да застрашава живота на хората, срещу които я прилагат.



Разрешените за използване от униформените са подробно разписани. Сред тях са белезници, палки, електрошокове, кучета, коне и водни оръдия.



Полицаите ще са задължени незабавно да освободят всеки задържан от тях гражданин в момента, в който отпаднат причините за задържането, предвижда проектът на Йовчев.



Всички служители на МВР ще са държавни служители с новия закон. Така би трябвало да бъдат увеличени и заплатите им. До приемането на ново разписание за парите служителите ще получават досегашните възнаграждения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв

Съдбата ви е във вашите ръце


Съдбата ви е във вашите ръце и от вас зависи в каква