31.03.2009 08:18

Прокурори трият снимки с пиян следовател

Видян 1688 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пиян следовател потроши с автомобила си две коли на кръстовище във Варна. Час и половина след инцидента там като орли се спуснаха трима варненски прокурори, за да изтрият фотографски кадри, уличаващи техния колега.


Екшънът се разигра към 20,30 ч в неделя на светофара на бул. “Сливница” и ул. “Пирин”. При ляв завой на червено магистратът Константин Михайлов връхлетял с фолксвагена си два автомобила. Очевидецът Димитър Кунев, шеф на интернет сайт, снимал 13 кадъра, но те били изтрити лично от варненски зам. окръжен прокурор, съобщава вестник "Труд", цитиран от БГНЕС. Фолксвагенът на Михайлов помел 15 метра от мантинелата и ударил “Сузуки Витара” и кола с хасковски номер. Зад волана на сузукито седяла прокурор Виолета Радева от Девненската районна прокуратура. Следователят Михайлов опитал да се скрие в близка улица. Там обаче забелязал, че е паднал предният му номер и се върнал да си го прибере. Започнал да дърпа грубо табелата от ръцете на прокурор Виолета Радева. Катаджии с дрегер измерили 1,96 промила алкохол в кръвта на Михайлов, но той отказал да даде кръвна проба.


Около 22.00 часа на мястото на инцидента се озовали районният прокурор на Варна Цветанка Гетова, зам. окръжният прокурор Радослав Лазаров, дежурният прокурор Катя Петрова и шефката на Окръжната следствена служба Галина Бакалова. Вместо да пратят пияния следовател в ареста или изтрезвителя, те взели мерки срещу очевидеца Димитър Кунев, шеф на сайта NacionalistBG. com. “Дежурният прокурор Катя Петрова дойде при мен и ми забрани да снимам, когато видя, че фотоапаратът е насочен към Михайлов. Тя и зам. окръжният прокурор Радослав Лазаров не искаха да документирам, че следователят е пиян. Не е вярно, че не съм се легитимирал. Точно обратното - още с пристигането си казах, че представлявам сайта си и ще снимам за "Труд", каза Кунев. Според него Петрова наредила, а Лазаров изтрил 12-те кадъра. На въпрос защо е поискала да бъдат заличени фотосите вчера прокурор Петрова каза: "Не съм длъжна да ви давам обяснения. Прочетете НПК - преди да е извършен оглед, частни лица нямат право да снимат на местопроизшествието". Михайлов е бил наказван 2 пъти за лоша организация на работата, а преди 2 г. пак е предизвикал катастрофа. "Имаме 3 месеца срок да образуваме дисциплинарно производство. Дали ще му снемат имунитета или не, ще реши Висшият съдебен съвет”, каза шефката на ОСлС-Варна Галина Бакалова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Абсолютно безстрашно днес ще се противопоставяте на нормите

Абсолютно безстрашно днес ще се противопоставяте на