14.05.2010 16:07

Работник е с откъснат крак в мина Ораново

Видян 1993 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


Авария в мината в Ораново е имало днес около 15 часа – работник е с откъснат крак след инцидента, предаде БГНЕС. Пострадалият работник е на 39 години и се казва Николай Йотков. Инцидентът е станал на транспортна лента, над земята. Най-вероятната причина за случая е неспазване на правилата за безопасност на труда, каза Валери Манов, управител на рудник Ораново. Кракът на работника е откъснат над глезена, като пострадалият е в тежко състояние и в момента текат прегледи в Спешния център на болницата в Благоевград.
Контролните органи на Главна инспекция по труда спряха преди месец дейността на две работни места в рудник “Ораново” в Симитли, където в продължение на два дни възникнаха инциденти. Срутване на въглищен пласт рани миньор в рудник "Ораново". Пострада един миньор, който бе приет в спешното отделение на болницата в Благоевград. Името му е Николай Топов на 37 г., той бе настанен в хирургията със счупена гръдна кост без опасност за живота. Преди това двама миньори пострадаха леко отново при срутване в рудника, собственост на фирма "Балкан – МК" със собственик Станислав Тасев, племенник на пернишкия бизнесмен Красимир Михайлов. Около 15.00 часа от тавана на галерията се откъртва буца въглища, която удря двама от копачите, намиращи се в забоя. 47-годишният Атанас Стоянов е с фрактура на прешлен и съмнение за счупени ребра, настанен е в отделението по неврохирургия на МБАЛ-Благоевград. Вторият пострадал, 31-годишният Спас Ангелов, е със счупена китка.
Преди три години, на 5 март 2007 година при взрив на газ-метан в рудник “Ораново” загинаха двама миньори, вследствие на 80% изгаряния. А други десетима миньори получиха по-леки изгаряния. На 24 октомври същата година свлякла се кална маса уби на място други двама миньори. Рудникът е опасен по време на топенето на снеговете, тъй като се намира на 800 метра под нивото на река Струма.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.