11.12.2015 13:35

Разярени депутати нападнаха премиера на Украйна

Видян 1414 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Гневни украински депутати нападнаха премиера Арсений Яценюк преди началото на годишния му отчет в парламента в Киев, съобщи тв канала Звезда.

Поводът бе отговор на Яценюк за дейността на енергийния министър Владимир Демчишчин от Блока на Петро Порошенко.
Премиерът заяви, че неговият Народен фронт има само трима министри в правителството и той не може да отговаря за действията на министрите, което не са от неговата партия. Понеже това явно бе упрек към БПП, депутатът от този блок Олег Барна се втурна към трибуната и се опита да изхвърли оттам премиера. В защита пък на лидера си наскачаха депутатите от Народния фронт.


Днес ще стане ясно дали той и правителството му ще останат на власт след вот на доверие, след като негодуванието срещу неговото управление набира скорост в последните седмици.

 Пред сградата на Върховната рада срещу управляващите скандират над 1000 човека. Над 70 депутати са се подписали под проектопостановление за сваляне на кабинета. Сред тях освен опозиционни депутати има и такива от партията на президента.


 Вицепрезидентът на САЩ Джоузеф Байдън преди дни отправи остри критики и към политиката водена от президента Петро Порошенко, произвола в държавата и ширещата се корупция. Той изнесе дълга реч пред парламента в Киев и даде ясно да се разбере колко недоволен е Вашингтон от украинските власти. Байдън призова Киев да извърши болезнените, но жизненоважни реформи, за да направи управлението на държавата по-прозрачно, и отбеляза, че „корупцията разяжда Украйна като рак". По думите му, ако правителството не успее да се пребори с нея, САЩ ще оттегли подкрепата си към него.


Рейтингът на Арсений Яценюк драматично падна за три месеца. Докато през септември той бе одобряван от 48% от украинците, то през декември то бе едва 13%. Партията на министър-председателя Народен фронт падна съответно от 22% на 2.7%.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Научихме да лъже и изкуствения интелект

Научихме да лъже и изкуствения интелект

Някои хора имат невероятната способност ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак