Свързани новини

17.10.2008 11:31

Разследват таксиджии-измамници в столицата

Видян 1703 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тлъста глоба грози таксиджиите от „ОК Суперлукс“, за които 19` предупреди във вчерашния си брой. Срещу името на фирмата-имитатор е образувано производство по молба на „ОК Супертранс”, съобщиха за вестника от Комисията за защита на конкуренцията. Искът е заради подвеждаща реклама, която „ОК Суперлукс“ извършва чрез рекламния си стикер. Към преписката ще бъде приложен и брой 33 на 19`, разкриващ патилата на излъган от таксито-менте клиент, който трябвало да се изръси по 2.59 за изминат км и 70 ст. за минута престой.


„Подали сме сигнали срещу всички фирми, които ни имитират“, каза от своя страна шефът на потърпевшата таксиметрова компания „ОК Супертранс” Людмил Лазаров. По неговите думи „нарушителите са крадци, от една страна на клиенти, а от друга на честния труд на близо 3 000 шофьори, които били допринесли за доброто име на фирмата.


„Коли на въпросната фирма-имитатор стоят на възлови места в София, едно от които е аерогарата, затова клиентите трябва да бъдат внимателни“, каза още Лазаров.


Вчера от КЗК съобщиха, че е наложена имуществена санкция в размер на 150 000 лв. на фирмата „СК-ОК Автотранс”, защото също използва стикери с логото „ОК”, което напълно наподобява това на „ОК Супертранс” и е негова запазена марка.


Комисията счита, че използването на знака „ОК” от „СК-ОК Автотранс” е заблуждаваща реклама и създава потенциална възможност за накърняване интересите на потребителите и на молителя и затова е постановено прекратяване на нарушението.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец

Ще изглеждате доволни от себе си

Ще изглеждате доволни от себе си и в съгласие със