Свързани новини

14.11.2011 11:32

Русия е скептична за натиска върху Иран

Видян 1335 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия е скептична, че натискът върху Иран ще даде желаните резултати, предаде АФП.


"Русия смята за изчерпана мярка налагането на санкции срещу Иран, проблемът трябва да бъде решаван по дипломатически път и в рамките на групата „5+1”, каза от своя страна пред журналисти руският външен министър Сергей Лавров.


„Трикът със санкциите срещу Иран ние смятаме за изчерпан. По линия на Съвета за сигурност на ООН бе направено всичко нужно за преки или косвени действия спрямо иранската ядрена програма, а именно това е целта на натиска със санкции. Да се плаши със санкции и още повече с въздушни удари, това е да се отдалечаваме от решение чрез преговори, а не да се приближаваме към него”, каза Лавров.


Великобритания от своя страна не изключва възможността в бъдеще да се стигне до военен удар срещу Иран, ако не бъде постигнат напредък по въпроса за спорната ядрена програма на Техеран.


„В момента не обмисляме възможността за военен удар. Ние не призоваваме и не лобираме за военни действия. В същото време казваме, че в бъдеще не могат да бъдат изключвани никакви опции”, заяви британският министър на външните работи Уилям Хейг.


Той посочи, че през следващите месеци ще бъдат направени опити да се засили натискът върху Иран както чрез преговори, така и чрез санкции.


В неделя американският президент Барак Обама заяви, че светът е обединен против иранската програма за ядрено оръжие.


Обама допълни, че Вашингтон е готов да проведе консултации с Китай и Русия за нови пътища за оказване на натиск върху Техеран. Американският президент призова Китай и Русия да подкрепят усилията му в санкциите срещу Иран.


„В момента сме в ситуация, в която светът е обединен и Иран е изолиран”, заяви Обама след срещата на високо равнище. Той допълни, че би провел разговори с Китай и Русия в следващите „няколко седмици”.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Научихме да лъже и изкуствения интелект

Научихме да лъже и изкуствения интелект

Някои хора имат невероятната способност ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни