Свързани новини

21.04.2013 14:55

Само 16% у нас живеят сносно

Видян 1148 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Повечето българи мизерстват и живеят в лишения. алармираха от КНСБ. 566,26 лева са нужни на човек от четиричленно домакинство, за да покрива задължителните си разходи, сочат изчисленията на КНСБ. Издръжката на домакинство (двама възрастни и две деца) е 2264 лева в края на март. 6,1 млн. българи живеят с доход под задължителния за покриване на основните им нужди. 19’ пресметна, че това са едва 16% от населението на страната.

Границата на бедност се е увеличила с 4,9% на годишна база като е достигнала 216 лева в края на март. Около 1,6 млн. българи живеят под този минимум.

46,2% от домакинствата пък разполагат с до 310 лева на човек. Това са около 3,4 млн. души. Близо 588 хил. души веимат заплата в диапазона 387 - 558 лева. Това са предимно работниците в шивашката, текстилната и обувната промишленост, хотелиерството и ресторантьорството и търговията. Основен източник на приходи остава работната заплата - тя формира 52,7% от общия доход на домакинствата. Разходите за храна са намалели с 3,2% за една година, но са се увеличили тези за поддържане на жилище. Домакинствата все повече разчитат на доходи от продажба или наеми на имущество.

България продължава да бъде последна в ЕС по разходи за труд на час - 3,7 евро при средно за 23,4 евро за Евросъюза. Това означава, че у нас един и същи труд се заплаща 7 пъти по-малко, отколкото средно за континента. А разходите, измерени в текущи цени, които сме принудени да плащаме с мизерните си доходи са сравними.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак