14.03.2009 11:11

Синдикатите недоволни от замразяване на заплатите в администрацията

Видян 1633 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Федерация на независимите синдикати от държавното управление и организации към КНСБ (ФНСДУО) изпрати протестно писмо до министър-председателя на Република България Сергей Станишев и до българските министри, съобщиха от синдикалната централа, цитирани от БГНЕС. 


В писмото се изразява категорично несъгласие на федерацията и синдикалните членове, работещи в структурите на държавната администрация, относно изпълнение на препоръката на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН) за ограничаване на темпа на растежа на заплатите в публичния сектор. В писмото се казва още, че заявлението на Министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, че на този етап не се очертава увеличение заради икономическата криза, е несъобразено с положението на служителите в изпълнителната власт. Възнагражденията на държавните служители и без това са недостатъчни, а министър Василев на практика обявява тяхното замразяване. ФНСДУО КНСБ категорично заявяват, че доходите не отговарят на натовареността и отговорността на служителите. Периодичните съкращения, мотивирани с “оптимизация на персонала” и граничещите с политически цинизъм съкращения, заложени в Закона за бюджета за 2008 г. с цел увеличение на заплатите създават несигурност в работещите в структурата на държавната админситрация.


ФНСДУО-КНСБ заявява, че действията на правителството за замразяване на заплатите в публичния сектор за пореден път превръщат в заложници хората на труда от публичния сектор, които са сред тези с най-ниски доходи. „Не стряскайте държавната администрация с безпаричие и съкращения, тя е Ваша и работи за обслужване на обществото!” – призовават от федерацията министър-председателя и министрите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци