Свързани новини

06.06.2009 10:26

Словакия гласува за Европарламент

Видян 1208 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Словаците започнаха да гласуват на европейските избори, които според всички прогнози трябва да отбележат рекорд по избирателна пасивност в бившата страна от комунистическия блок, информира БГНЕС.


Словашкият президент Иван Гаспарович призова гласоподавателите да се мобилизират и да упражнят правото си на глас. Последните анкети сочат избирателна активност от 14% - по-ниска отколкото на изборите през 2004 г., когато страната бе новоприета членка на Европейския съюз и със 17% участвали регистрира най-ниската избирателна активност в целия ЕС. Анализаторите обясняват нежеланието на населението да гласува с факта, че словаците са участвали вече два пъти в избори през тази година – на двата тура на президентските избори – и че смятат, че европейските парламентаристи са далеч от националните проблеми.


Партиите обаче положиха усилия да привлекат вниманието на обществеността, включвайки популярни лица в листите си като бивш телевизионен водещ и играч на хокей. Прогнозите са за нова победа на партията СМЕР на премиера Роберт Фицо и за възможно влизане в европейския парламент на неговия коалиционен партньор ксенофобската националистическа Словашка национална партия, която може да получи едно от 13-те места, полагащи се на страната в Европарламента. Резултатите от изборите ще бъдат обявени в неделя вечерта след затварянето и на последната изборна секция в Евросъюза.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец

Ще изглеждате доволни от себе си

Ще изглеждате доволни от себе си и в съгласие със