29.05.2015 16:22

Столтенберг: Москва да не се меси в разширяването на НАТО

Видян 473 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

НАТО ще работи така, че да гарантира, че съседите му Грузия, Молдова и Украйна ще останат стабилни и независими. Тези държави не са буферни зони, те са независими суверенни държави. Те имат правото сами да избират по кой път да поемат и ние ще им помогнем по този път". Това заяви главният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след като обсъди конфликта в Украйна с президента на САЩ Барак Обама в Центъра за стратегически и международни изследвания във Вашингтон. Столтенберг предупреди Русия да не се меси в стремежите на свои съседи като Грузия или Украйна за присъединяване към НАТО.


Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг даде дума да защитава териториалната цялост на Европа в обстановка на напрежение по източния фланг на алианса заради кризата в Украйна, съобщи ДПА. „Твърдо ще защитаваме суверенитета и териториалната цялост на всички европейски страни. Дали някоя страна ще стане член на НАТО или не ще се реши от тези страни и 28-те съюзници и от никой друг”, подчерта Столтенберг.Министерството на отбраната на Русия на свой ред посъветва генералния секретар на НАТО да учи география. Така ведомството коментира изявленията на Столтенберг, който по-рано обвини Москва в прехвърлянето на войски в Украйна под вида на учения в Астраханска област, отбелязва Блиц.


Началникът на управлението на пресслужбата и информацията на Министерството на отбраната на Русия Игор Конашенков отбеляза, че ученията на военната авиация и ПВО в Астраханска област протичат на стотици километри от руско-украинската граница. Той също напомни, че година по-рано аналогични изявления направи и говорителката на Държавния департамент Джен Псаки и тогава „те предизвикаха пристъпи на искрен смях у всеки човек, който има елементарни познания по география”. 


„Когато брадатият виц се преразказва със сериозно лице отново и отново, при това и от политик от такъв ранг, аз съм убеден, че това не е фарс, а по-скоро, разиграване на подчинените. А вероятно, последствие от скорошното хорово пеене на срещата на НАТО в Анталия, което е направило толкова силно впечатление на Йенс Столтенберг, че той не е успял да се отърси и до ден днешен от радостна възбуда”, каза Конашенков. 


Конашенков специално подчерта, че още на 26 май министерството на отбраната е провело специален брифинг за чуждестранните военни аташета в Русия, на който е представило подробен план за ученията. „Като цяло, време е нещо да се направи със секретното деловодство в щаба на НАТО: или да се изисква написването на шифрираните доноси от военните аташета в Русия да става с по-разбираем почерк или да се наемат на секретаря преподаватели по география, които могат бързо да набират текст на печатна машина”, каза още Конашенков. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец