Свързани новини

12.12.2014 18:01

Стотици тютюнджии палиха продукцията си в знак на протест

Видян 1311 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стотици тютюнопроизводители излязоха на мирен, предупредителен протест на пътя между Гоце Делчев и Гърмен, съобщава БНР. Протестиращите бяха охранявани от 40 униформени. Те символично запалиха бали с тютюн.



Хората настояват държавата да се ангажира с проблема по изкупната кампания и унизително ниските цени. Сред исканията им са да бъдат предприети спешни мерки в защита на производителите.



Припомняме, по-рано от парламентарната трибуна лидерът на ДПС алармира, че изкупната кампания се бави, тютюнът мухлясва и скоро може да стане непродаваем. Той обясни, че именно закъснялата изкупна кампания е станала повод за днешните протести в Югозападна България.



Междувременно стана ясно, че минималният осигурителен доход за земеделските производители и тютюнопроизводителите става 300 лева. Новината дойде след спешната среща на земеделския министър Десислава Танева и председателя на най-голямата браншова организация в тютюневия сектор Цветан Филев.



Протестиращите настояват да бъдат предприети спешни мерки като конкретен график за изкупуването, гарантирани минимални изкупни цени и социални гаранции. Те коментират, че на улицата са ги изкарали отчаянието, безпаричието и пълното безхаберие на държавата. Възрастен мъж от Вълкосел дори заплаши, че ще запали тютюна заедно със себе си и къщата.



С проблема на тютюнджиите се ангажирал и министър-председателят. Още в понеделник исканията ще бъдат предадени на ресорния министър Десислава Танева.



По последна информация изкупната цена е паднала на 3,80 лева. Хората са категорични, че за по-малко от 6 лева няма да дадат и един тютюнев лист.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Абсолютно безстрашно днес ще се противопоставяте на нормите

Абсолютно безстрашно днес ще се противопоставяте на