07.10.2008 09:12

Цената на газта в България била „една тъмна Индия“

Видян 1459 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Начинът за определянето на цената на газта за крайните потребители в България е една „тъмна Индия“. Това заяви пред Нова телевизия народният представител от ДСБ Иван Иванов по повод увеличението на цената на синьото гориво.


Председателят на енергийната комисия в парламента Рамадан Аталай обаче му опонира, че когато цената на газта на „входа“ се е увеличила, то това неминуемо води и до повишение на стойността й за потребителите. Според Иван Иванов, към 2010 г. загубата на българските домакинства ще бъдат около 600 млн. долара. Тъмносиният депутат твърди, от 1 – ви януари 2010 г. се очаква ново увеличение на газта от порядъка на 20 - 21 %. „Всеки политик, който говори за газта говори от лична гледна точка или от името на политическата партия, която представлява. Ако не беше предоговориран този договор през 2006 г., щеше да има рязко увеличение на цената през 2010 г.„, заяви Рамадан Аталай. Увеличението щяло да бъде около 250 %. Според него, тогава опозицията със сигурност е щяла да упрекне изпълнителната власт защо не е предприела стъпки за плавно увеличение на цената на газта. Винаги когато се сключват такива договори, има две страни, които представят своите условия, каза председателят на енергийната комисия в Народното събрание. Според неговите изчисления, България е спечелила пари след предоговаряне на цената на синьото гориво от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.