Свързани новини

06.08.2010 17:28

Войната на пътя - 6 трупа и 35 ранени за денонощие

Видян 1799 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

При 24 тежки ПТП в страната през изминалото денонощие  загинаха 6 души и бяха ранени 35, като от тях един с опасност за живота, съобщават от пресцентъра на МВР. Злополуките се дължат на традиционните нарушения - високи скорости, алкохол, движение на каруци без сигнализация, неправоспособност.


Дядо, баба и внук загинаха, возейки се в каруца близо до гр. Гоце Делчев. След като цял ден били на тютюневи ниви в района на с. Баничан, вечерта работниците се прибирали към Г. Делчев - с микробус и с каруца. Около 21.20 ч. микробус “Фиат Дукато”, управляван от 39-годишния Д. Т., застигнал и блъснал по-рано потеглилата в същата посока конска каруца, карана от 64-годишния мъж. От силния удар загиват той, съпруга му - на 62 години и 19-годишният им внук. Каруцата се е движела без светлини, а микробусът е каран с висока скорост.


Във Варна на автомагистрала “Хемус” около 23.00 ч на платното към центъра на града “БМВ” 318, управлявано от 29-годишния Т.С. застига и блъска в лява лента мотоциклет “Ямаха”, управляван от неправоспособния И.К. Ударът е изключително силен – мотоциклетистът е намерен на 200 метра от мястото на инцидента, а части от мотоциклета - на 400 метра. Мотоциклетистът загива на място. Шофьорът на автомобила е разказал, че се движел с 200 км в час и не видял мотора.


Шофьор с концентрация на алкохол 2.43 на хиляда предизвика тежка катастрофа на пътя между врачанските села Липница и Алтимир. Около 17.10 ч 42-годишният И.И. от с. Крушовица с “Опел Астра” в нетрезво състояние предприема изпреварване и блъска странично “Опел Вектра”, след което се отклонява вдясно и се блъска в крайпътно дърво. На път за болницата умира пътуваща при пияния шофьор жена на 80 години, с опасност за живота е ранен пътник в същия автомобил на 58 години. Виновникът е леко контузен.


 В Старозагорско, в землището на с.Копринка в 01.10 ч. катастрофира друг водач, употребил алкохол - 0,69 на хиляда. 19-годишният, с шофьорска книжка от 1 година, управлявал с несъобразена скорост автомобила на баща си “БМВ”, загубил управлението и се врязал в дърво. Возещият се на предната седалка 21-годишен бил контузен тежко и починал на път за болницата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци

Ще действате доста неразумно

Ще действате доста неразумно, защото преценките ви за