Свързани новини

18.06.2013 12:39

Временно отмениха правителственото решение за закриване на ЕРТ

Видян 1103 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гръцкият Държавен съвет – най-висшата съдебна административна инстанция на страната, временно отмени решението на правителството да се закрият държавните радио и телевизия ЕРТ и нареди те да бъдат отворени до учредяването на нов държавен орган на електронните медии, предаде БТА.



След обжалване на синдиката на държавните радио и телевизия срещу министерското решение за спиране на излъчванията на държавните електронни медии Държавният съвет поиска от министрите да работят за временното отваряне на държавните радио и телевизия, съобщи съдебен източник.



Решението на съда дойде броени часове след като гръцкият премиер консерватор Андонис Самарас предложи на коалиционните си партньори ЕРТ да бъде отворена временно под ръководството на трипартийна комисия.



Самарас, който е и председател на дясната "Нова демокрация", покани коалиционните си партньори от социалистическата партия ПАСОК и Демократичната левица, които са против закриването на ЕРТ, но признават "необходимостта от преструктурирането" ѝ.



Партньорите на премиера предупредиха за възможността за разпадане на коалицията, ако той не отмени решението си да закрие ЕРТ, което ще остави без работа около 2700 души.



"Ние сме за радикално преструктуриране на ЕРТ, но тя трябва да продължи да функционира", заяви лидерът на ПАСОК Евангелос Венизелос в интервю вчера за седмичника "Риъл нюз". "Страната не се нуждае от нови избори. ПАСОК обаче няма да приеме свършените факти, шантажа, натиска и уроците по отговорност", заплаши той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак

Ще държите и ще търсите личното уединение

Ще държите и ще търсите личното уединение. Днес ще сте