20.07.2022 17:30

Защо губернаторът на Арканзас приема адвоката на Миню Стайков

Видян 6778 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Анна Попова е изгряваща звезда на наказателното право у нас. Тя постигна светкавично (9 месеца вместо поне 5 години) решение на Европейския съд за правата на човека по казуса на Миню Стайков, след което на българския съд не му остават много възможности, освен да оправдае държания повече от 2 години в ареста бизнесмен.

Неговият случай е интересен и с друго. Европейски доказано ощетеният от съдебната ни система мъж не претендира – т.е. се отказва, от обезщетение. Защото е наясно, че то би било за сметка на бедния български данъкоплатец, който няма вина за произвола на слетите в поръчковите дела власти.

Магистър от Chicago Kent College of Law, Анна има и диплома по международно право от общата програма на СУ и университета в Нанси, Франция, тя е делегат в мисията на ООН в Женева на Суверенния орден на Храма на Йерусалим и негов генерален адвокат, правен съветник е на Международния полицейски съвет по контратероризъм за Европа и живее между България и САЩ.

Тясно работи с адвоката на Хилари Клинтън, а губернаторът на Арканзас и вероятен кандидат – президент на САЩ, след като я представя на лекцията си пред федералистите в Чикаго, я приема в своята резиденция, откъдето навремето тръгна и кариерата на самия Бил Клинтън. Губернаторът, също юрист, е бил професионално впечатлен от работата на Анна по казусите на Стайков.

„Вяра и постоянство” е нейният девиз в работата и в живота. В САЩ при презентациите на случая Стайков колегите й не могат да повярват, че постига резултатите си без огромен екип, освен че им се струва нереално как действа българската съдебна система.

И наистина, изглежда като филм, че бизнесменът е обвинен по текст, който СЛЕД това е включен в закона, 4 години по казуса не са започнали реални действия, а арестуваните с него автомобили, иззетите големи суми и вещи със сериозна стойност дори не са негова собственост. Американците не могат да повярват също, че е възможно семейството и дори адвокатът на бизнесмена да бъдат под постоянен контрол със следене и подслушване.




Още по-невероятна им се струва историята с второто дело на Стайков, съдийката е същата, която неотдавна обяви, че като закрият спецсъдилищата, мафията веднага щяла да „глътне” магистратите от тях.

На американците им е бедна фантазията и как един прокурор разпределя


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60 000 души се събраха на концерта на Ед ...

реклама

към тв програма тв програма

НОВА 01 септември 22:30ч.

Бен-Хур

Режисьор: Тимур Бекмамбетов
В ролите: Джак Хюстън, Морган Фрийман, Тоби Кибъл

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби